Huisregels

Om zo georganiseerd en duidelijk mogelijk opvang te bieden, hanteert kinderdagverblijf de Baandert duidelijke huisregels.

Brengen en halen:
Wij verzoeken u uw kind(eren) voor 9.00 uur te brengen. In overleg kunt u uw kind(eren) later brengen.  Wanneer uw kind niet om 09:00 uur binnen is en wij geen bericht van u hebben ontvangen, wordt uw kind afwezig gezet en gaan wij ervan uit dat uw kind niet meer komt.

 

Ophalen door een ander persoon:

Als een ander persoon uw kind komt halen en wij zijn niet op de hoogte gesteld, dan laten wij deze persoon niet binnen en geven uw kind niet mee. Laat een ander persoon ook altijd een legitimatiebewijs meenemen. Want wordt hij/zij door onze leidsters niet herkent, ook dan geven wij uw kind niet mee.

Te vroeg brengen of te laat ophalen:

Natuurlijk kan het een keer voorkomen dat u uw kind voor of na de door u aangevraagde opvangtijden komt brengen of halen, omdat u eerder naar uw werk moet of dat u later bent door onvoorziene omstandigheden. Zolang dit een keertje voorkomt, is dit geen probleem. Als dit echter vaker gebeurt zullen hier kosten aan vast zitten.

Dagen ruilen of extra aanvragen:
Als u een dag wilt ruilen of een extra dag aanvragen kunt u deze via de ouder app aanvragen. Let op dit is een extra service van ons, betekend niet dat het altijd mogelijk is. Eenmaal geaccepteerde ruildagen, extra dagen kunnen niet meer worden geannuleerd. Op onze website vindt u bij Ruildagen de voorwaarden voor ruildagen aanvragen.

Afmelden:
Wanneer uw kind ziek is of om een andere reden niet komt, vragen wij u dit voor 08.30 uur aan ons te laten weten, via de ouder app of door te bellen.

Diëten:

 Indien een arts uw kind speciale dieetvoeding voorschrijft, zullen wij hiermee rekening houden. Ook kan het zijn dat u uit levensbeschouwelijk oogpunt liever niet hebt dat uw kind bepaalde producten krijgt. Geeft u dit gerust door dan houden wij hier rekening mee.

Bereikbaarheid:

Zorg dat wij u altijd kunnen bereiken voor overleg. Geef wijzigingen van telefoonnummers (evenals een reserve telefoonnummer) en andere gegevens altijd direct door aan de pedagogisch medewerkers en pas dit aan in de ouder app.

Ziekte:
Zieke kinderen kunnen niet altijd bij Kinderdagverblijf de Baandert komen omdat we niet voldoende mogelijkheden hebben om deze kinderen de verzorging te geven die ze op dat moment nodig hebben. Als uw kind op de kinderopvang ziek wordt, lichten we u zo spoedig mogelijk in. In overleg kunnen we met u afspreken wanneer u uw kind kan komen ophalen.

Onder een ziek kind verstaan wij een kind dat:

  • Uw kind verhoging vanaf 38.5 graden heeft.
  • Hangerig of lusteloos is.
  • Klaagt over pijn.
  • Een besmettelijke ziekte heeft.
  • Ontstoken oog/ogen hebben.
  • Hoofdluis heeft.

Wij zullen altijd telefonisch contact met u opnemen en samen tot een beslissing komen. 

 

Mondelinge overdracht:

De overdracht is het moment dat de pedagogisch medewerker en ouders elkaar informeren over hoe het thuis en bij ons is gegaan. Dit zal altijd mondeling zijn bij het halen en brengen van uw kind. Door goed op de hoogte te zijn over wat er met uw kind is gebeurd, kunnen beide partijen goed inspelen op de behoeftes van uw kind. Als u een goed verslag over de dag van uw kind wilt van de pedagogisch medewerkers, moet u er rekening mee houden 10 minuten voor sluitingstijd aanwezig te zijn. Mocht u de behoefte hebben om uitgebreider met de pedagogisch medewerkers te spreken, dan kunt u hiervoor een afspraak maken.

​Via de Bitcare app houden wij ook alle activiteiten bij in het dagboekje van uw kind, u kunt deze door de dag heen bekijken.

 

Ongeval tijdens opvang:

Wanneer er zich een ongeval met uw kind voordoet is de procedure als volgt: Meestal gaat het om kleine ongelukjes als botsingen, vallen etc. waarbij blauwe plekken of bulten het letsel zijn. U wordt aan het einde van de dag hierover geïnformeerd. Wanneer het een groter ongeval is (bijv. tand door de lip) zal de pedagogisch medewerker in 1e instantie eerste hulpverlenen. Wanneer een bezoek aan een arts gewenst is zal de pedagogisch medewerker contact met u opnemen en overleggen wie er met uw kind de arts gaat bezoeken.

Calamiteiten:

Bij calamiteiten kan het nodig zijn om het gebouw te ontruimen. Dit gebeurt uit voorzorg of omdat er direct gevaar is voor de kinderen en anderen die zich bij Kinderdagverblijf de Baandert bevinden. Wanneer er besloten wordt tot een ontruiming, delen de pedagogisch medewerkers u dit mee. Zodra dit het geval is, verlaat u op rustige wijze het pand. U volgt gedurende een calamiteit altijd instructies op van het personeel van ons. Eventueel evacueren wij de kinderen naar een andere locatie. Zodra dit het geval is worden ouders op de hoogte gesteld en verzocht hun kinderen te komen halen. Meldt altijd aan de pedagogisch medewerker als u uw kind meeneemt.

Pedagogisch plan:
Ons pedagogisch beleidsplan ligt ter inzage op de vestigingen.

Trakteren:

Traktaties zijn altijd welkom.
Wij vinden het gewenst dat de eventuele traktaties die de kinderen uitdelen verantwoord, veilig en gezond zijn. Overlegt u vooraf met de pedagogisch medewerkers, deze geven u ook graag tips.

Luiers:

Luiers worden geleverd door ons. We gebruiken één merk luiers, namelijk Kruidvat. Als u een ander merk luiers wilt voor uw kind dient u er zelf voor te zorgen dat aan het begin van iedere opvang dag 5 luiers op voorraad zijn in het mandje van uw kind. Deze luiers dient u zelf aan te schaffen. Voor het gebruik van eigen luiers wordt geen restitutie verleend.

Maaltijden en tussendoortjes:

Eten en drinken wordt verzorgd door ons. Iedere dag krijgt uw kind vers fruit, een gezonde warme maaltijd en verschillende tussendoortjes. In overleg is het mogelijk om over individuele wensen, zoals een speciaal dieet, afspraken te maken. Dit geldt ook voor wensen betreffende vegetarisch voedsel. Wij gaan ervan uit dat kinderen die ’s ochtends na 8.00 uur gebracht worden thuis hebben gegeten. Voor kinderen die om 7.00 uur gebracht worden hebben wij een gezamenlijk ontbijt.

 

​Roken:
Bij kinderdagverblijf de Baandert mag niet gerookt worden omdat wij hierin een positief voorbeeld willen geven. 

Fopspeen:

Kinderen mogen hun speentje van thuis meenemen naar ons. Heeft uw kind een nieuwe speen, geef dit dan door aan de pedagogisch medewerkers. U bent zelf verantwoordelijk voor het uitkoken en tijdig vernieuwen van het speentje. Controleer de speen regelmatig op scheurtjes. Omdat er kans bestaat op verstikking door het gebruik van een kapotte speen, mogen spenen met scheurtjes niet gebruikt worden bij ons.

Kleding:

De kinderen spelen intens bij ons en doen mee met verschillende activiteiten met bijvoorbeeld zand, verf of lijm. Houdt u hier rekening mee bij het kleden van uw kind. Wij proberen te voorkomen dat kleding beschadigt of vuil wordt door verf of lijm. Zo dragen de kinderen schorten tijdens het verven. Desondanks kan het gebeuren dat kleding vuil wordt. Kinderdagverblijf de Baandert kan hiervoor niet aansprakelijk gesteld worden.  In verband met verstikkingsgevaar zijn kledingstukken waarin touwtjes rond de hals zitten niet toegestaan. Kinderen kunnen tijdens hun spel hiermee ergens achter blijven haken. Dit geldt ook voor andere touwtjes en strikjes, langer dan 22 centimeter op andere plaatsen aan kledingstukken. U dient zorg te dragen dat u tenminste één stel schone kleren meegeeft.

Sieraden:

Het dragen van sieraden door kinderen onder de vier jaar raden wij sterk af. Wij zijn niet verantwoordelijk voor mogelijk letsel ten gevolge van het dragen van een sieraad. Ook voor beschadiging of verlies kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden.

Slapen Kinderen:

Kinderen tot de leeftijd van ongeveer twee jaar, slapen in een slaapzak (zomer- of winterzak). Wij laten de baby's niet op hun buik slapen, daar de kans op wiegendood door het buik slapen 4 of 5 maal groter is dan gemiddeld. Wij hanteren het protocol wiegendood, waarin alle richtlijnen en maatregelen staan m.b.t. het slapen bij ons. Als u zich hierin niet kunt vinden, kunt u een verklaring tekenen waarin wordt aangegeven waarop u wilt afwijken van het protocol. De verklaring wordt in tweevoud opgemaakt en door u als ouder ondertekend.

Fietsstoeltjes, buggy’s en autostoeltjes:
Op last van de brandweer verzoeken wij u vriendelijk om zo min mogelijk buggy’s, fietsstoeltjes en autostoeltjes achter te laten bij ons. Indien u deze toch meeneemt vragen wij u vriendelijk deze in te klappen.

 

Wat u mee moet nemen:
Extra kleding, een slaapzak en evt. een speen, knuffel.